Ervaring van anderen

testimonials

Vincent in Italië

Under the Tuscan sun

Iemand die film wel eens gezien? De historische stadjes en steden, de glooiende, groene (en later gele) heuvels, de rode wijn, het fantastische eten en de fraaie kust (de liefdesperikelen van de film buiten beschouwing gelaten)…

Hier kwam ik in terecht toen ik aangenomen werd door CampingJob om gedurende 5 maanden op camping Norcenni Girasole te werken: het hart van Toscane. Als gastheer van Elle Vacanze mocht ik ervoor zorgen dat mijn gasten een fantastische vakantie beleefden in de omgeving die hierboven beschreven staat. Wat een fantastisch avontuur! Bedenk een (positief) cliché en het is waar: je leert veel, zowel zakelijk als persoonlijk, je kan zorgen voor mensen, maar ook zorgen dat je zelf een beetje vakantiegevoel hebt, je hebt de tijd om iets te leren over het land en de taal en van alles te genieten. Een absolute aanrader voor mensen die even iets totaal anders willen dan de sleur en het zakelijke leven in Nederland.

Deze positieve houding ten opzichte van de regio en het werk, is niet in de laatste plaats toe te schrijven aan mijn werkgever: CampingJob. De papierwinkel wordt vooraf voor je geregeld, een belletje om te zien of je goed aangekomen bent en een bezoek gedurende je periode om te zien of je je echt op je plaats voelt, snelle reacties op vragen via telefoon of e-mail, het geld dat iedere maand op tijd op je eigen rekening staat en als klap op de vuurpijl werd op mijn eigen verzoek ook nog gezorgd dat mijn contract werd verlengd. Echte problemen heb ik niet gekend, maar dankzij de aanpak gericht op de werknemer van dit bedrijf was mijn tijd in Italië iets waar ik met een fantastische gevoel op terugkijk.

Terugkijken? Wat zeg ik: vooruit kijken!
Under the Tuscan sun, versie 2014, Here I come!

Maurice in Italie

In de zomer van 2011 heb ik als allround medewerker gewerkt op Camping Park Albatros, aan de kust in Toscane, Italie. Park Albatros is een super leuke familie camping, waar ik met met mijn collega’s en de gasten een leuke, leerzame tijd heb gehad.

Ik heb er veel geleerd over de omgang met gasten, hoe het allemaal werkt achter de schermen op zo’n grote camping en natuurlijk dingen over het land en de mensen. Daarnaast heb ik zelfs nog wat van de taal opgestoken.

Vanuit Camping Job was alles goed geregeld, er was regelmatig contact over de stand van zaken, bij vragen kregen we snel antwoord en het salaris werd altijd op tijd overgemaakt, zodat we in de bar ook nog een drankje konden drinken. Inmiddels denk ik erover na om nog een keer aan de slag te gaan komende zomer, eigenlijk hoef ik er niet eens over na te denken, ik zou het zo weer doen.

Kortom, een topervaring die ik iedereen zou aanraden.

Con sincerita, Maurice Oudsen.

Priscilla in de Langudoc

Goh wat leuk, werken in Frankrijk in de zomer! Dat is wat ik dacht toen ik via via op de advertentie van Camping Job terecht kwam. Dat was in maart en de advertentie was al voor eind mei, dus dat was nog maar 2 maanden!Na een sollicitatiegesprek met Claire en Kim en vele telefoontjes met de camping, was het eindelijk zover.23 mei ging ik met de trein naar het zuiden van Frankrijk, helemaal in m’n uppie! Ik zal het verhaal niet te lang maken, maar ik heb echt een geweldige tijd daar gehad!

23 mei t/m 19 september was één groot avontuur. Eerste week was moeilijk, maar daarna..het werd mijn 2e thuis. Ik was animatrice, overdag voor de kinderen en ’s avonds voor de volwassenen. Samen met Chynthia (een Française) en in de maanden juli en augustus oon nog met Katja (een Duitse).Verder was al het personeel op de camping echt geweldig, het werd een soort familie; samen eten, gezellig wat drinken, verjaardagen vieren, met z’n allen naar de discotheek…Ook was het wel erg hard werken hoor, meestal 6 dagen per week van 10.00 tot 12.00, van 14.00 tot 15.00, van 16.00 tot 18.00, en dan ook nog vaak van 20.00 tot 23.00!!

Lange dagen, maar de tijd vloog echt voorbij.Nu alweer anderhalve maand terug in Nederland, en ik mis Frankrijk echt heel erg. Gelukkig ga ik in december alweer voor een hele maand terug! Ik heb een Franse vriend, haha, sinds begin juni was het echt liefde op het eerste gezicht. Hij is zelfs al voor 2 en een halve week hier in Nederland geweest!

Ik december dus weer lekker die kant op, ook even langs de camping, is wel gesloten, maar even langs de eigenaar en zijn vrouw en 2 dochtertjes.Ook maar gelijk even overleggen over de volgende zomer, ik ga weer terug…Ik heb het echt SUPER gehad en dat allemaal te danken aan Camping Job! Onwijs bedankt!

Ik heb veel geleerd, veel meegemaakt, heel veel leuke mensen leren kennen…De leuke reacties van ouders, kinderen die je gaan missen en willen dat je volgend jaar weer terugkomt en alle lieve cadeautjes…Jongens en meiden…als dit werk je leuk lijkt twijfel dan niet langer en solliciteer vandaag nog bij Camping Job, ik garandeer je dat je, net als ik, een supertijd krijgt die je nooit meer vergeet!!!

Stephanie in Zuid Bretagne

Door ‘de tofste baas die ik ooit heb gehad’ , werd ik er vriendelijk op geattendeerd dat ik nog een leuk verhaaltje diende af te leveren om jullie site-bezoekers een idee te geven van wat jullie te wachten staat met een van de meest relaxte vakantiebaantjes die je je maar kan wensen.

Juni … Ik weet het, mijn vrienden weten het, mijn ouders weten het: ik pak voor 3 maanden m’n biezen en vertrek naar het heerlijke Frankrijk. Hm, maar waarom dan? Nou, ik ben aangenomen bij Camping Job en die hadden nog een zomerbaantje als animatrice voor me liggen bij een camping in het zuiden van Bretagne. Van die naam van de camping alleen al kreeg ik spontaan slappe knietjes, dus de keuze was snel gemaakt. Bepakt en bezakt (ja hallo, voor 3 maanden heb je veel kleding, schoenen en sieraden nodig hoor, die Franse garçons zullen weten dat deze Hollandaise gearriveerd is), daalde ik af naar Frankrijk om me te ontfermen over alle kindjes.

Juli … Na enkele weken bleek ik volledig geïntegreerd in dit land van wijn en (heel veel) stokbrood. Van mijn hakkelende Frans bij binnenkomst was, met dank aan de belabberde kennis van de Engelse taal bij onze geliefde Fransoosjes, na een paar weken niks meer over. Losse woorden werden zinsflarden, zinsflarden werden volledige zinnen, en vervolgens toverde ik uiteindelijk grammaticaal correcte volzinnen te voorschijn. Op de camping was ik al snel een begrip, en hoe kan je ego nou niet gestreeld worden als kindjes bij het aanzien van jou spontaan al hun activiteiten staken om vervolgens uitbundig te zwaaien en je naam te roepen. Ook het personeel vormde onderling een ‘bonne équipe’ en buiten werktijd zielig alleen kniezen in je caravan was er dan ook niet bij: keihard stappen, de stranden afschuimen en gezamenlijk lamballen was aan de orde van de dag!

Augustus …Nederland, wat is dat? Hoewel vrienden en familie actief hun best doen je volledig up-to-date te houden van de ontwikkelen in ons kikkerlandje, doen de brandende zon en de Bretonse stranden dat met gemak vergeten. Natuurlijk, als je wakker wordt op je verjaardag mis je wel even je vrienden die een oorverdovend ‘lang zal ze leven’ voor je ten gehore brengen… Maar als je vervolgens in de mini-club in maar liefst 4 talen wordt toegezongen en een paar kilo aan tekeningen en andere meesterwerken in ontvangst mag nemen, om vervolgens met je campingvrienden onder het genot van de nodige alcoholische versnaperingen (door de geweldige Mateo) zelfgemaakte sushi te eten, om daarna tot in de vroege uurtjes de Franse discotheken onveilig te maken…. Geloof me, dat maakt alles in één keer meer dan goed!

September … Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En helaas, de tijd is gekomen dat ik het mooie Bretagne achter me moet laten. Dit bleek een grotere impact te hebben dan ik me van te voren ooit had kunnen indenken. Dit had tot gevolg dat ik, dramaqueen die ik ben, lekker een potje heb staan janken met m’n nieuwe vrienden die ik plotseling moest gaan verlaten. Gelukkig had ik een verzameling mooie herinneringen (en tekeningen!) aan deze prachtige tijd om mee terug te nemen naar Nederland… Mijn 3 maanden waarin ik leefde als de spreekwoordelijke ‘God(in) in Frankrijk’ had ik voor geen goud willen missen!! Camping Job, bedankt!